DISTRIBUIȚI
Kogaion Linux

Un tânăr din Cluj a inventat un sistem de operare care ar putea  înlocui cu succes multe din cele create de companiile americane de software.

Kogaion Linux are aceleaşi funcţionalităţi ca orice sistem de operare comercial, are browsere pentru internet, aplicaţii pentru birou şi playere pentru muzică.

De asemenea, alte peste 50.000 de programe pot fi instalate, iar marele său avantaj este comunitatea care contribuie la dezvoltarea lui.

Sistemul de operare românesc creat de tânărul informatician Ştefan Brânduşa este gratuit, nu are viruşi şi este mai puţin expus la atacurile cibernetice, potrivit stiri.tvr.ro.

Proiectul Kogaion Linux a fost pornit de Ştefan Brânduşa la Cluj, care apoi a cooptat și alți specialişti IT din toată ţara.

Ştefan Brânduşa a început să lucreze la Kogaion Linux în urmă cu patru ani, iar  acum, echipa cuprinde 22 de informaticieni şi oricine poate contribui la dezvoltarea sistemului.

Acum, sistemul de operare Kogaion Linux este testat la Universitatea Politehnică din Bucureşti, iar specialiștii susțin că ar putea fi o soluţie la pachetele de licenţe costisitoare achiziţionate pentru calculatoarele din şcoli şi licee.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ