DISTRIBUIȚI
volanele făcute de deținuți ajung la Volkswagen, BMW, Mercedes sau Opel

Ca să-și acopere necesarul de personal, companiile din Timișoara apelează la deținuți.

Printre companiile private care angajează deţinuţi ai Penitenciarului Timişoara se numără TRW Automotive (producţie de componente auto), Rilug (confecţii de pantofi) sau AEM (producţie de contoare electrice).

Mai mult, cei de la TRW Automotive au o cerere atât de mare pentru forța de muncă din Penitenciarului Timişoara astfel încât vor să înființeze un schimb trei de lucru pentru deținuți.  În prezent, volanele pe care le confecționează deținuții la TRW Automotive ajung la export, iar printre mărcile de volane produse se află Volkswagen, BMW, Mercedes sau Opel.

Potrivit Ziarului Financiar, aproximativ 400 de persoane private de libertate din Penitenciarul Timişoara, reprezentând peste 40% din totalul deţinuţilor din instituţie, lucrează în fiecare lună în unităţi de producţie special amenajate în penitenciar sau chiar la fabricile din zonă.

„Colaborarea cu compania TRW Automotive a început în luna octombrie 2013, acum însumând un total de 55 de deţinuţi care lucrează în două ture în fabrica TRW (din exteriorul penitenciarului – n.red.), 83 de deţinuţi care lucrează în două ture în punctul de lucru din interiorul penitenciarului (cusut volane) şi 25 de persoane private de libertate care lucrează la despumat volane într-un punct de lucru la o secţie exterioară a penitenciarului“, a spus chestorul de penitenciare dr. Ioan Băla, directorul Penitenciarului Timişoara, pentru zf.ro.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ