DISTRIBUIȚI
Victor Ponta a demisionat

Premierul Victor Ponta a anunțat, miercuri, la Palatul Victoria, că demisionează de la conducerea Guvernului.

Demersul lui Victor Ponta vine ca urmare a protestului de marți seara, la care au participat peste 25.000 de persoane.

„Am obligația să constat supărarea legitimă care există în cazul societății și dorința, din nou legitimă, de a avea responsabilități mai mari decât ale patronilor de la firma respectivă (clubul Colectiv — n.r.). Oamenii simt nevoia de mai mult și ar fi mare greșeală din partea mea să ignor acest lucru. Nu vreau și nu cred că este corect să las această responsabilitate nici pe seama celor care au fost în teren, nici pe seama primarilor, secretarilor de stat, miniștrilor. Sunt gata să fac eu acest gest pe care o parte importantă din societate îl așteaptă și, evident, începând cu ziua de astăzi îmi depun mandatul de prim-ministru, implicit și al Guvenului”, a declarat premierul, citat de agerpres.ro.

Ponta și-a motivat gestul prin faptul că de-a lungul anilor, ca politician, a dovedit că rezistă la orice bătălie cu adversarii politici.

„Niciodată, însă, nu mă bat cu oamenii. Și cred că ar fi o mare greșeală și cred că am avea toți de suferit”, a spus premierul demisionar.

Băsescu despre demisia lui Ponta: E un cadou pentru țară

Fostul preşedinte, Traian Băsescu, a spus despre demisia lui Victor Ponta că “este un cadou pentru țară. Mă bucur că a coincis cu ziua mea”.

„A  făcut ce trebuia. Ponta nu a avut altă soluție și și-a depus mandatul. Așa se face. Când a demisionat premierul, tot cabinetul se schimbă. (…) Având în vedere deserviciile de imagine cu plagiatul, trimiterea în judecată, trebuia să demisioneze de mult. A întârziat foarte mult. Motivația demisiei nu e istoria, ci prezentul, creșterea tensiunii sociale”, a a declarat Traian Băsescu pentru Știrile B1 TV.

Dacă acest articol v-a fost util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ