DISTRIBUIȚI
Pentru că automatele nu sunt verificate de nimeni, cafeaua la dozator ar putea fi un pericol pentru sănătatea celor care o consumă

Un fermier român, care își vinde producția de lapte cu ajutorul automatelor, atrage atenția asupra pericolului pe care îl reprezintă cafeaua cumpărată de la automatele speciale.

Și asta pentru că, în timp ce fermierii care vând în piață, la aparate similare, sunt controlați la sânge, automatele de cafea nu sunt verificate de nimeni.

Fermierul Cristian Lungu, crescător de vaci din Dascălu, județul Ilfov, a declarat pentru agrointel.ro că automatele de cafea nu sunt niciodată verificate și multe din ele sunt adevărate ”bombe” pentru sănătatea consumatorului.

”La automatele de cafea totul este exact ca într-o fabrică, dacă materiile prime care vin au toate avizele necesare și sunt declarate bune de consum, produsul finit ar trebui supus acelorași reguli, pentru că el suferă un proces tehnologic. În România nu există niciun automat de cafea care să aibă autorizație de funcționare”, a afirmat Cristian Lungu, președintele Asociaţiei Fermierilor Utilizatori de Automate pentru desfacerea laptelui crud din România.

Presupunând că cele patru ingrediente din automatul de cafea, respectiv apa, cafeaua, laptele și zahărul au toate avizele necesare și sunt declarate bune pentru consum, produsul final rezultat în urma procesului tehnologic nu este avizată de nimeni.

”Toate cele patru produse trebuie supuse normelor sanitar-veterinare pentru că și cafeaua poate să aibă aflatoxină. Nimeni din țara asta nu s-a sesizat în așa fel încât cel care comercializează cafea la automate să facă analize la apă, la laptele acela, la cafea sau la produsul finit, exact așa cum fac cei care vând lapte prin automate. Dacă cele patru produse sunt controlate și sunt declarate sigure pentru consum, produsul finit rezultat din amestecul celor patru ingrediente nu este controlat de nimeni. Nu trebuie să neglijăm faptul că, prin procesare acestea pot deveni toxice pentru consum”, a atenționat fermierul, potrivit agrointel.ro.

Dacă acest articol v-a fost util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ