DISTRIBUIȚI
Vânzările Dacia, scădere semnificativă în Marea Britanie

Dacia a vândut în luna octombrie,  1.401 vehicule pe piața britanică, în scădere cu 31,56% față de perioada similară din 2014, când a înmatriculat 2.047 autovehicule

Pe de altă parte, în perioada ianuarie — octombrie 2015, Dacia a vândut pe piața britanică 21.787 vehicule, în creștere cu 5,61% față de primele zece luni din 2014, când a înmatriculat 20.630 unități.

Scăderea numărului de autoturisme Dacia comercializate în Marea Britanie vine în contextul în care vânzările de mașini noi în Marea Britanie au scăzut în octombrie, după 43 de luni de creștere consecutivă – o perioadă record de expansiune . Și asta pe fondul scandalului emisiilor de la Volkswagen, a anunțat joi Asociația Producătorilor și Comercianților de Automobile din Regatul Unit (SMMT), potrivit agerpres.ro.

Luna trecută, livrările au înregistrat un declin anual de 1,1%, la 177.664 unități. Vânzările de mașini diesel au scăzut cu 2,1%, față de un recul de 0,9% la mașinile pe benzină.

În topul celor mai bine vândute modele se află Ford Fiesta, Vauxhall Corsa, Volkswagen Golf, Ford Focus și Nissan Qashqai.

Vânzările VW în Marea Britanie au scăzut în octombrie cu aproape 10% și cu peste 6% în primele 10 luni din acest an.

Dacă acest articol v-a fost util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ