DISTRIBUIȚI
Burzo Ciprian sursa foto: olympic.org

Medaliile care vor fi decernate la Jocurile Olimpice de iarnă pentru tineret din 2016, sunt realizate de un român.

Și asta după ce Burzo Ciprian, în vârstă de 20 de ani,  a câștigat concursul pentru desemnarea designului medaliilor ce vor fi acordate câștigătorilor de la Jocurile Olimpice de iarnă pentru tineretului din 2016.

Anunțul a fost făcut de reprezentanții Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) care au spus că Ciprian Burzo a câștigat Competiția de Design al Medaliilor cu creația sa, numită “To the TOP”.

De asemenea, modelul de medalie al românului Burzo Ciprian a avut de concurat cu alte 300 de creații.

Medalia lui Ciprian Borzo
Medalia lui Ciprian Borzo

Juratul Sonali Prasad a spus că designul medaliei realizat de Ciprian Burzo este unul unic și contemporan, care păstrează în minte spiritul Jocurilor Olimpice de iarnă pentru tineret.

“Căutam ceva diferit, ceva care să reprezinte toate elementele Jocurilor Olimpice, ceva pe care tinerii campioni să poată lua acasă, nu doar ca pe un semn al victoriei lor, ci și ca pe ceva care să simbolizeze amintirile timpului petrecut la Lillehammer 2016 ”, a spus Sonali Prasad.

La rândul său, Burzo Ciprian  a spus că  “a fost un sentiment minunat când am fost anunţat câştigător. Este un moment deosebit, pentru că ştiu că designul meu va rămâne în istoria Jocurilor Olimpice. Sunt foarte mândru de ceea ce am făcut”,

În cadrul aceleiași competiții de design al medaliilor, locul al doilea i-a revenit tot unei românce, Dora Korponay, în vârstă de 45 de ani, în timp ce locul a treilea a fost ocupat de medalia realizată de designer indian Nikhil Bapna, în vârstă de 22 de ani.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ