DISTRIBUIȚI
Alba Iulia

TripAdvisor, cel mai mare site de recomandări turistice din lume, a acordat municipiului Alba Iulia un certificat de excelență. Și asta în urma recenziilor pozitive exprimate de către turiști după ce au vizitat Cetatea Alba Carolina.

Acest premiu a venit după ce, în anul 2014, Cetatea s-a clasat pe a doua poziție în topul celor mai vizitate și, implicit, a celor mai apreciate obiective turistice din România, după Castelul Peleș.

Distincția primită anul acesta din partea TripAdvisor este o recunoaștere a aprecierii turiștilor din întreaga lume față de atmosfera din Cetate, dată de restaurarea acesteia, cât și datorită evenimentelor care au loc deseori in interiorul zidurilor sale.

Anul trecut, peste 300.000 de turiști, români și străini, au vizitat Cetatea Alba Iulia, care în urma investiţiilor de 67 de milioane de euro din fonduri europene şi-a schimbat în ultimii ani total înfăţişarea.

„Acest titlu arată că Cetatea nu e doar vizitată ci, mai degrabă, apreciată și certificat-trip-advisoradmirată. Nu e o ghirlandă menită să o poarte cineva anume din orașul nostru, este o recunoaștere de care ar trebui să fie mândri toți albaiulienii. Despre Alba Iulia nu se mai vorbește în treacăt, ci apăsat și cu admirație, cum la fel se vorbește și despre locuitorii ei, care nu au așteptat să vadă dacă nu cumva se întâmplă ceva, ci au schimbat un oraș într-o Capitală, Cealaltă Capitală,” a declarat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Oraș al Marii Uniri a românilor și ,,Cealaltă Capitală’’ a României, Alba Iuliaa devenit destinație turistică de interes imediat după intrarea României în Uniunea Europeană.

Întregul Centru Istoric al orașului a fost refăcut, cetatea orașului a fost renovată din fonduri europene, iar anual noi evenimente și spații comerciale populează această zonă.

Investițiile de până acum în renovarea celei mai mari cetăți de tip vauban din România și în transformarea orașului Alba Iulia au totalizat 150 milioane de euro, bani proveniți din fonduri europene nerambursabile, și au echivalat cu 2.500 de euro pe cap de locuitor al orașului, 1.500 de noi locuri de muncă create în ultimii șapte ani și o rată a șomajului de sub 4%.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ