DISTRIBUIȚI
Cel mai mare covrig din lume a fost făcut din 100 de kg de aluat

La Festivalul de la Sighișoara, a fost realizat cel mai mare covrig rotund din lume, produsul urmând să fie trimis la Biroul Guinness Book din Londra, pentru omologare și includerea lui în Cartea Recordurilor.

Denumit Hrana Uriașilor, covrigul făcut din 100 de kilograme de aluat a fost preparat duminică și copt pe o plită uriașă.

Aluatul a fost preparat duminică dimineața, de brutarul sighișorean Pajin Dionisie.

“Le-am făcut un aluat din 100 de kilograme de făină. La 100 kg de făină am mai băgat drojdie, 1 kilogram, că atâta vine la cantitatea aceasta. Covrigul nu trebuie să fermenteze, trebuie să aibă puterea să înceapă să dospească. Așa ceva nu am făcut demult… de fapt nu am făcut deloc. Pentru mine nu a fost mare lucru, l-am pus la malaxor, l-am malaxat și s-a făcut. Secretul este să fie bună materia primă, să fie de calitate și cuptorul. Din acest aluat puteam face 100 de pâini de un kilogram, 200 de câte 500 de grame. Covrigul o să fie alb deasupra, pentru că e pe plită, iar soarele nu-i poate da culoare”, a afirmat brutarul Pajin Dionisie, citat de agerpres.ro.

Potrivit directorului tehnic al Festivalului de la Sighișoara, Dan Gliga, covrigul uriaș are un diametru de 20 de metri și o suprafață desfășurată de 64 de metri liniari.

Pentru coacerea lui a fost nevoie de o plită cu diametrul de 20 de metri, care a fost realizată la Târgu Mureș, din tablă de oțel, pe suporți metalici.

Lungimea plitei este de aproximativ 64 de metri, iar lățimea de 50 de centimetri.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ