DISTRIBUIȚI
Țiriac va înființa un nou lanț de benzinării în România

Omul de afaceri Ion Țiriac, care și-a vândut recent acțiunile deținute la UniCredit Țiriac Bank, vrea să investească acum într-un nou lanț de benzinării. Ținta pentru 2016 este deschiderea a 50 de puncte de alimentare, în toată țara.

Țiriac Energy are în prezent șase stații de carburant. Două sunt în București, în propriile showroom-uri, una pe centura Capitalei, alta la Brașov, tot la Țiriac Auto și alte două la Nădlac și Borș.

Potrivit jurnaliștilor de la Adevarul,  compania Țiriac Energy țintește înființarea unui număr de 200 de stații, în toată țara.

Și asta în condițiile în care, pe piața de carburanți din România există deja 1.450 de benzinării, majoritatea OMV Petrom și Rompetrol.

OMV Petrom deține în prezent un lanț de 500 de benzinării, care anul trecut i-au adus un profit net de peste 67,7 milioane euro, la o cifră de afaceri de 3,1 miliarde euro.

De asemenea, Rompetrol are o rețea de 405 benzinării, din care a scos un profit de 9,4 milioane euro, la un volum al vânzărilor de 2,1 miliarde euro, potrivit adevarul.ro.

Totodată, Țiriac Energy va trebui să facă față și concurenței făcută de benzinăriile Socar și Gazprom, dar și celei a Lukoil (301 benzinării) și Mol (200 de benzinării).

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ