DISTRIBUIȚI
Cora a accesat fonduri europene pentru a derula un program de practică pentru studenți

Un lanț de hipermarketuri din România a accesat fonduri europene pentru a derula un proiect prin care oferă stagii de practică pentru studenți.

Un număr de 150 de studenţi ai universităţilor din București vor putea face stagii de practică în cadrul celor patru hipermarketuri Cora din Bucureşti.

Proiectului “Parteneri în angajare – Stagii de practică pentru studenţi” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, „Investeşte în oameni” şi are drept scop dezvoltarea resursei umane pentru integrarea durabilă pe piaţa muncii.

Obiectivul programului este crearea unui parteneriat între mediul academic şi angajatori.

“Prin prezentul proiect, Cora doreşte să ofere studenţilor oportunitatea de a-şi exersa cunoştinţele teoretice într-un mediu de business, cu provocări reale, acest lucru facilitându-le alegerea unei cariere la finalizarea studiilor şi integrarea mai rapidă într-o companie. În prezent, există multe modele de succes în echipele cora, studenţi care au venit în practică, au rămas ulterior în companie şi au avansat pe poziţii importante. În cadrul proiectului, 150 de studenţi din universităţile din Bucureşti vor desfăşura stagii de practică în domenii precum comerţ, marketing, management şi resurse umane”  au declarat reprezentanţii Cora.

Proiectul urmăreşte ca cei 150 de studenţi înscrişi în stagiul de practică Cora, să aibă acces la serviciile de consiliere în carieră şi să aprofundeze cunoştințele însuşite în facultate.

Aceştia pot fi înscrişi în sistemul naţional de învăţământ, atât în cel de licenţă, cât şi în cel de masterat.

„Alte 3 proiecte se vor desfăşura în hipermarketurile cora din Cluj, Ploieşti şi Baia Mare, însemnând că 600 de studenţi vor avea posibilitatea să desfăşoare stagii de practică în domenii precum comerţ, marketing, management şi resurse umane”, au declarat reprezentanţii Cora.

La finalul stagiilor de practică se va desfăşura o evaluare finală a întregii activităţii şi se va organiza un concurs cu premii pentru cei mai buni 21 de stagiari.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ