DISTRIBUIȚI
Krishan George

Un indian a pus pe picioare o afacere cu creșterea bivolilor, deținând o fermă în județul Brașov.  

Krishan George a cumpărat în 2007 o fermă părăsită, un fost IAS, din comuna Cața, situată în apropiere de Rupea.

”Am fost surprins să văd bivoli în România, iar despre laptele de bivoliță știam că este cel mai bun, așa că decizia mea a fost simplă. Veți râde când vă voi spune că nu mi-a trecut niciodată prin cap să cresc vaci, deși ele sunt animale sfinte la indieni. Nu le consider animale foarte deștepte, dar, într-adevăr, dau mai mult lapte, sunt mai ușor de ținut. Dacă de la o vacă poți avea ușor 16-20 de litri de lapte pe zi, de la o bivoliță mulgem 6,7, poate 8 litri zilnic”, a spus Krishan George, pentru agrointel.ro.

În prezent, la ”Ferma Indianului Transylvania” cresc 150 de bivoli și bivolițe, toate hrănite numai cu iarbă.

În plus, indianul deține și 200 de hectare de pășune, 10.000 de hectare de pădure, și, din 2013, un hectar cu pomi fructiferi, nuci și peste 300 de arbuști de fructe de pădure. De anul acesta, s-a apucat și de apicultură, având 80 de stupi.

”Tot ce producem este organic. Nu folosim pesticide sau fertilizanți chimici, iar animalele nu primesc steroizi sau hormoni. Este filozofia noastră pentru respect și responsabilitate în cadrul comunității. Dacă respectăm natura înseamnă că ne respectăm și pe noi și pe cei din jurul nostru”, a precizat indianul din Transilvania.

O dată pe săptămână, Krishan George livrează în București, produsele obținute la ferma sa. Produsele sunt aduse la restaurantul său din Capitală, iar de acolo, sunt ridicate de cei care le-au comandat.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ