DISTRIBUIȚI
Castelul Guthman-Valenta din Hoghiz

Un castel vechi de 500 de ani, cu opt camere și o curte de 8.000 de metri pătrați, a fost scos la vânzare cu suma de 38.000 de euro.

Castelul Guthman-Valenta din Hoghiz, județul  Brașov a fost vândut în timp record după ce oferta a fost postată pe un site de anunțuri.

Castelul Guthman-Valenta este de vânzare de aproximativ patru ani, dar potenţialii cumpărători nu prea s-au înghesuit nici măcar să-l vadă, potrivit Digi24.ro.

Castelul are 2.500 de metri pătrați și o curte de 8.000 de metri pătrați. Clădirea este însă într-o stare avansată de degradare.

Castelul Guthman-Valenta a fost construit în 1553 și de-a lungul timpului a avut mai mulți proprietari. La un moment dat aici au fost birouri ale fostului IAS. De atunci însă nimeni nu s-a mai ocupat de acest castel și din el acum au mai rămas doar zidurile.

Construcția aparţinea acum unei firme care a intrat în faliment. Lichidatorul a tot încearcat să-l vândă la licitație, cu un preț de pornire de 38.000 de euro, dar fără succes.

Potrivit lichidatorului judiciar, castelul Guthman-Valenta a fost vândut zilele acestea unui cumpărător care a dorit să rămână anonim.

 

Dacă acest articol v-a fost util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ