DISTRIBUIȚI
experimentul lui Erwin Albu arată că românii sunt cinstiți

Un tânăr fermier din Brașov își lasă produsele agricole la poartă, să se vândă singure, iar cumpărătorii lasă câți bani vor ei, în cutia poștală.

În plus, fructele, legumele, ouăle sau florile expuse la poartă de Erwin Albu nu au un preț afișat, iar cumpărătorii îi lasă cât cred ei că valorează produsele respective.

Mai mult, Erwin Albu a lăsat marfa la poartă chiar și pe timpul nopții, iar dimineața a găsit în cutia poștală 18 lei. Fermierul român a spus că, până acum, niciun client nu a furat.

Astfel, în urma aplicării acestei metode de vânzare, Erwin Albu a constatat că românii sunt cinstiți și își plătesc corect produsele luate acasă.

Inspirat de la fermieri din satele din Germania, care își lasă marfa nesupravegheată să se vândă singură cât ei lucrează pământul, tânărul român în vârstă de 35 de ani, a aplicat această metodă de vânzare și la el acasă, la Codlea.

Metoda, care în Germania poartă numele de Hofladen, a fost botezată de Erwin Albu „autoservirea pentru oameni cinstiți”.

Clienții își aleg produsele, iar apoi lasă în cutia poștală cât consideră ei că ar trebui să coste. Până acum, experimentul a arătat că oamenii chiar sunt cinstiți.

Mai mult, tânărul fermier a povestit pentru stirileprotv.ro că a fost deosebit de impresionat când o mamă i-a scris pe Facebook că băiatul său a luat un borcan cu miere din autoservire, crezând că e gratuit.

„Eu vreau să vă dau banii pe el, dar nu știu cât costă, îmi cer mii de scuze”, i-a spus mama copilului, fermierului Erwin Albu.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ