DISTRIBUIȚI
UE elimină tarife de roaming

Tarifele de roaming vor fi eliminate în interiorul celor 28 de state europene, până în iunie 2017.

Și asta după ce Uniunea Europeană a ajuns, marți, la un acord preliminar privind eliminarea tarifele de roaming, potrivit Bloomberg, citat de agerpres.ro.

Anunțul a fost făcut de Letonia, țară care deține președinția Uniunii Europene în acest moment.

Potrivit anunțului, suprataxarea roamingului în UE va fi eliminată din 15 iunie 2017.

În ceea ce privește problema neutralității internetului, UE intenționează să solicite operatorilor de telecomunicații să ofere acces egal tuturor utilizatorilor, iar blocarea va fi permisă doar pentru contracararea atacurilor cibernetice sau în timpul perioadelor de supraîncărcare a rețelelor.

“Este un acord crucial care va elimina în cele din urmă tarifele de roaming. În prezent, aceste tarife îi determină pe utilizatori să-și închidă telefoanele mobile când călătoresc în străinătate. Dacă ei nu s-ar mai speria de facturi, și-ar utiliza aparatele mai des când ar călători, creând mai multe oportunități companiilor de telecomunicații să ofere servicii consumatorilor din regiune”, a apreciat comisarul european pentru economia și societatea digitală, Guenther Oettinger.

În luna  mai, Comisia Europeană a renunțat la planurile sale vizând eliminarea tarifelor de roaming începând din 2016, în urma obiecțiilor venite de la companiile de telecomunicații și de la mai multe mici state membre.

Însă, un nou compromis a devenit necesar după protestele organizațiilor pentru protecția consumatorilor și ale Parlamentului European.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ