DISTRIBUIȚI
Deputații Coaliției vor vota TVA de 19% sursa foto: Facebook Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a scris, duminică, pe pagina sa de Facebook că deputații Coaliției PSD-UNPR-ALDE vor vota miercuri pentru adoptarea Codului Fiscal în forma aprobată în Guvern și cu reducere cotei de TVA la 19%.

Mai mult, aplicarea cotei de TVA de 19% ar putea fi aplicată mai devreme de data de 1 ianuarie 2016, așa cum se anunțase inițial, pentru scăderea TVA la 20%.

“Miercuri, deputații Coaliției PSD-UNPR-ALDE vom vota pentru adoptarea Codului Fiscal în forma aprobată în Guvern cu o singură modificare – reducerea cotei standard de TVA să fie la 19% (nu 20%) – astfel închidem și simbolic dezastrul produs în 2010. Avem spațiu fiscal bugetar predictibil și asigurăm un important consens politic (PNL a anunțat că voteaza Codul dacă facem 19% în loc de 20%). Am discutat și este clar posibil ca reducerea TVA să intre în vigoare înainte de 1 ianuarie!”, a scris premierul Victor Ponta,  pe pagina sa de Facebook.

Premierul a făcut aceste afirmații după ce a fost vizitat, duminică, în Turcia, unde se află după operația avută la picior, de către miniștrii Nicu Bănicioiu și Eugen Teodorovici.

Ponta a spus că a dezbătut cu aceștia “două lucruri extrem de importante, pe care le-am discutat și pentru care ne batem în zilele următoare”.

A doua chestiune discutată de premierul Victor Ponta cu cei doi miniștri a fost și aceea că de la 1 iulie va intra în vigoare scăderea prețurilor la medicamente, cu 20%.

Reducerea TVA de la 24 la 19% ar urma să fie făcută după ce, de la 1 iulie, taxa pe valoare adăugată pentru toate produsele alimentare a fost scăzută la 9%.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ