DISTRIBUIȚI
Cei trei studenți și mașina lor sursa foto: bzb.ro

Trei studenţi ai Universităţii Transilvania au proiectat și construit o mașină cu care vor participa la Campionatul Naţional de Viteză pe Traseu Montan.

Sebastian Aftanasă, Robert Barabaş şi Ion Gavriloae sunt studenți la Facultatea de Inginerie Mecanică, specializarea Autovehicule Rutiere.

Calculele făcute de ei arată că autoturismul poate rula cu până la 280 kilometri pe oră şi ajunge la o viteză de o sută la oră în 4,1 secunde, potrivit bzb.ro.

Tinerii fac parte din echipa de automobilism sportiv, Cyclon Motorsport, iar alături de alţi câţiva oameni cu experienţă în domeniu, au lucrat încă din luna octombrie 2013 la un proiect care are ca final o maşină Audi S2 cu motor Hemi 6,1L, 550 HP.

Pe baza acestei mașini, tinerii  şi-au realizat şi proiectele de diplomă, alegându-şi fiecare câte un subansamblu al automobilului.

„Ideea a pornit din dorinţa lui Robert de a crea, împreună cu tatăl lui, o maşină de curse în propriul lui garaj, cu care apoi să participe în campionat. Ceilalţi doi am fost mecanicii lui şi am contribuit cu munca noastră. Pe lângă faptul că Robert va avea o maşină cu care să concureze, toţi trei am realizat proiectele noastre de diplomă pe baza acestei maşini. Eu am făcut sistemul de frânare, Ion a realizat cutia de viteze, iar Robert s-a ocupat de suspensii. Nu ştim câte nopţi nedormite am adunat, au fost multe, dar a meritat”, a povestit Sebastian Aftanasă.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ