DISTRIBUIȚI
Insulele grecești rămân destinațiile preferate de români pentru vacanțe last minute

Cei mai mulți români care au plecat în această vară în vacanțe last minute au ales insulele Zakynthos, Creta, Corfu, Rhodos și Santorini.

Acestea sunt cele mai populare destinații de tip last minute în rândul turiștilor tineri și de vârstă mijlocie, potrivit agenției online de turism Paravion.

Turiștii care aleg vacanțe last minute sunt atrași de prețurile avantajoase practicate de operatorii din această țară, precum și de facilitățile de relaxare oferite de insule. Alte destinații preferate de turiști sunt Cipru, Malta și Spania, după cum a declarat Remus
Vișan, managing director Paravion.ro.

Potrivit aceleiași surse, anul acesta, turiștii alocă, în medie, câte 400 euro/persoană pentru o vacanță last minute de o săptămână în Grecia, cu 50 euro/persoană mai mult față de bugetul mediu cheltuit în aceeași perioadă a anului trecut.

De asemenea, turiștii care călătoresc în Cipru, Malta sau Spania sunt dispuși să cheltuiască până la 600 euro/persoană pentru un sejur de 7 zile.

Buget de vacanțe last minute în Grecia

Conform Paravion.ro, turiștii români aleg destinațiile last minute datorită prețurilor scăzute ale vacanțelor.

Astfel, pentru o săptămână petrecută în Grecia, bugetul mediu pe care turiștii sunt dispuși să îl aloce este de 400 euro/persoană, în creștere cu aproape 10% în raport cu aceeași perioadă a anului trecut.

Cine cumpără vacanțe last minute

În general, pachetele de vacanțe last minute în Grecia sunt achiziționate de cupluri cu vârsta cuprinsă între 30-40 de ani, care doresc să petreacă un sejur de 7 zile la plajă, cea mai solicitata perioadă fiind săptămâna 10-16 august.

Spre deosebire de turiștii mai tineri, cei din categoria de vârstă de peste 50 de ani aceștia sunt dispuși să cheltuie, în medie, 500-600 euro/persoană, preferând să călătorească în Malta, Cipru sau Spania.

Dacă acest articol v-a fost util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ