DISTRIBUIȚI
Legoland

Tot mai mulți români au început să-și ducă copiii în excursii la marile parcuri de distracții din Europa sau chiar din Dubai. 

În topul preferințelor românilor care aleg o vacanță în parcurile de distracții se numără  Disneyland (Paris), Legoland (Germania), PortAventura (Spania) și sejururile în Center Parcs (Italia).

„Un număr tot mai mare de români aleg să îşi încânte copiii cu vacanțe în cele mai frumoase parcuri de distracţie din lume. Fiind cel mai cunoscut din Europa şi foarte atrăgător pentru copii, Disneyland Paris atrage cei mai mulţi părinţi dintre toate parcurile tematice de pe continent, inclusiv din România”, susține Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Ca să fie cât mai aproape de atracțiile parcului, familiile de români preferă să se cazeze, cel mai adesea, la hotelurile din interiorul Disneyland.

De asemenea, în 90% dintre cazuri, aleg transportul cu avionul, pentru a le fi confortabil celor mici, potrivit Christian Tour.

Majoritatea copiilor pe care părinții îi aduc la Disneyland Paris prin programele agenției au vârste cuprinse între 6 și 15 ani.

Într-o excursie la Disneyland, o familie formată din doi adulți și un copil cheltuiește, în medie, 1.000 – 1.200 de euro.

Pachetele standard cuprind cazare de minim 3 nopţi într-un hotel Disney, bilete de intrare în parc, demipensiune – opţiune de prânz sau cină într-o selecţie de localuri din Disneyland, o gustare gratuită după-amiaza, transfer gratuit de la hotel și taxe locale. Copiii mai mici de 7 ani au cazare gratuită, dacă sunt însoţiţi de un adult plătitor.

Un alt parc de distracții care are căutare în rândul românilor este și Legoland Germania (Günzburg, Bavaria).

Miniland  cu peisaje europene celebre create din 25 milioane de piese Lego, Adventure Land, Lego X-treme, Knights Kingdom, Pirates Land sunt câteva dintre zonele tematice cu cel mai mare succes printre turiști.

Pachetele pornesc de la 299 de euro per persoană și includ cazare, masă în regim demipensiune, două zile de acces în Legoland, bilete de avion.

Tot mai căutate au început să fie și vacanțele idilice în Center Parcs din Olanda, Germania sau Belgia.

În satele de vacanţă amenajate în înteriorul unor păduri, turiștii se cazează în căsuţe cochete de lemn şi au la dispoziție multe opțiuni de petrecere a timpului liber. Se pot plimba cu bicicleta, pot practica sporturi de apă, cățărări, pot juca tenis, squash, tir cu arcul, bowling, paintball etc.

Aflat în orașul spaniol Salou, PortAventura cuprinde 43 de atracţii şi un miniparc acvatic cu cel mai mare tobogan cu apă în cădere liberă din Europa.

De asemenea, din ce în ce mai mulți turiști români aleg și Gardaland, cel mai mare parc de distracţii din Italia, situat pe țărmul lacului Garda, în apropiere de Verona și Veneția. Acesta cuprinde șase montagne-russe spectaculoase şi alte 56 de atracţii, printre care un uriaș acvariu, Sea Life.

În Dubai și Emiratele Arabe Unite, destinația pentru care cererea a crescut în ultimul an cu 200%, majoritatea turiștilor români optează pentru excursii la Aquaventure sau Ferrari World, două dintre cele mai spectaculoase și luxuriante parcuri tematice la ora actuală.

O zi la Ferrari World din Abu Dhabi, de pildă, costă 120 euro/adult şi 90 euro/copil şi include atât transferul de la hotel la parc, cât şi biletul de acces.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ