DISTRIBUIȚI
Un medic de familie din județul Iași cere 10 lei pentru activarea cardului de sanatate

Un medic de familie din judeţul Iaşi cere pacienţilor o taxă de 10 lei pentru activarea cardului de sănătate.

Și asta pentru că medicul de familie Magdalena Ibănescu consideră că este normal ca oamenii să plătească pentru acest serviciu.

Acum, Magdalena Ibănescu care profesează în localitatea ieşeană Heleşteni, este anchetată de Poliţie şi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

„Această activare de card este serviciu IT. Eu cu Casa de Asigurări am contract pe servicii medicale. Am făcut medicina şi nu informatica. Toate serviciile care sunt la cerere sau sunt alte servicii decât serviciile medicale. Sunt servicii taxabile”, a declarat Magdalena Ibănescu, pentru digi24.ro.

Pe de altă parte, Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din Iaşi, a spus că practica medicului de familie Magdalena Ibănescu nu este nici normală și nici legală.

“În cazul actelor care sunt plătite per capita intră şi activarea cardului de sănătate care trebuie să fie făcută în mod gratuit”, a declarat  Vasile Astărăstoae.

La rândul său, Robert Dâncă, preşedintele CJAS Iaşi, a precizat că încasarea de sume de bani pentru activarea cardului este o încălcare a clauzelor contractuale.

Acum, medicul care le cere bani pacienților pentru activarea cardurilor riscă să piardă contractul de finanţare cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ