DISTRIBUIȚI
Italia, destinația preferată a turiștilor, pentru city break sursa foto: genius travel

Studiul internațional despre piața turismului, The Global Tourism Monitor, arată că Italia se află în topul destinațiilor din Europa care au primit cele mai bune recomandări din partea turiștilor din întreaga lume, pentru petrecerea de sejururi scurte, de maximum trei zile.

Studiul a fost realizat de Mercury Research, împreună cu Asociația Global Market Research, în prima jumătate a anului 2015, pe un eșantion de 16.800 de respondenți, din 24 de țări din Europa, America, Asia-Pacific, Africa și Orientul Mijlociu și oferă informații despre 111 destinații turistice.

După Italia, la diferență foarte mică, se află insulele din Grecia și Finlanda, departajate de fruntașa clasamentului de doar câteva zecimale.

Locul ocupat de România în top

România se află pe locul 23 în topul celor mai apreciate destinații din Europa pentru sejururi scurte, cu un scor de 22 de puncte, situându-se înaintea unor țări precum Muntenegru (20 puncte) și Bulgaria (19 puncte).

Cei mai mulți dintre turiștii străini care au ales România (scor 22) pentru un sejur scurt au fost motivați de vizitarea de obiective turistice și de experiențele turistice noi, și doar într-o mică măsură de cunoașterea culturii locale, se arată în același studiu.

TOP 10 cele mai recomandate destinaţii din Europa pentru sejururi scurte
TOP 10 cele mai recomandate destinaţii din Europa pentru sejururi scurte

Scorul (NPS = NET PROMOTING SCORE) este un indicator de măsurare a popularităţii unei destinaţii, care ia în considerare gradul în care turiştii ar recomanda-o pentru petrecerea vacanţei şi se calculeaza ca diferenţa de puncte procentuale dintre promoteri (turiştii care acorda note mari, între 8-10) și detractori (care acorda note mici între 0-6).

Dacă Italia este vedeta sejururilor scurte, cea mai recomandată destinație de vacanță din Europa pentru vacanțe de lungă durată este Norvegia (70), urmată de Suedia (66) și Austria (62).

Cea mai puțin apreciată destinație atât pentru city break, cât și pentru vacanțe lungi (minim 4 nopţi) este Ucraina (-51).

La capitolul vacanțe mai lungi, România se află pe locul 24, pe locurile imediat următoare aflându-se Ungaria, Finlanda și Bulgaria.

Intenţii de vacanţă

Spania se află în topul țărilor din Europa în care turiștii își doresc să meargă în vacanță în 2015. Deși mai bine promovate decât Spania, Franța și Italia sunt următoarele destinații vizate de turiști pentru vacanță anul acesta.

Dacă 8% dintre turiștii din întreagă lume au au văzut reclame sau oferte turistice despre Spania, procentul se ridică la 13% când vine vorba despre Franța și Italia.

Deși Bulgaria are un scor mai mic decât România în ceea ce privește recomandările turiștilor care au vizitat această țara, la nivel de marketing turistic situația se inversează.

Bulgaria, promovată mai bine decât România

Bulgaria este mai bine promovată decât România, astfel că 4% dintre străini au văzut reclame sau oferte turistice pentru această destinație în comparație cu 2% pentru România.

Doar 1% dintre turiștii străini iau în considerare petrecerea vacanței în România în 2015.

Top 10 destinaţii de vacanţă din Europa vizate pentru 2015
Top 10 destinaţii de vacanţă din Europa vizate pentru 2015

Mercury Research este o companie de cercetare de piață din România, prezentă pe piața din România din anul 1994.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ