DISTRIBUIȚI
Moscheea Albastră sursa foto: infotour.ro

Protocolul de predare – preluare a terenului din București, pe care va fi construită cea mai mare moschee din Europa, a fost semnat.

Protocolul a fost semnat de secretarul de stat Victor Opaschi, din partea Secretariatului de Stat pentru Culte, și de muftiul Murat Iusuf, șeful Cultului Musulman din România.

„Imobilul-teren, aflat în domeniul public al statului și în folosința gratuită a Secretariatului de Stat, este transmis pe o perioadă de 49 de ani Muftiatului Cultului Musulman, în folosință gratuită”, se arată în protocol, document postat pe site-ul Secretariatului de Stat pentru Culte.

Terenul pe care va fi construită moscheea este situat în București, pe Bulevardul Expoziției nr. 22-30 și are o suprafață de 11.295 de metri pătrați, relatează agerpres.ro.

„Secretariatul de Stat pentru Culte predă în folosință gratuită, pe o perioadă de 49 de ani, imobilul-teren (…) Muftiatului Cultului Musulman din România cu obligația de a-l folosi în scopul edificării unui complex de clădiri de interes public, constând în: lăcaș de cult și anexe (loc de spălări rituale, casă parohială, bibliotecă și centru de asistență socială)”, se arată în protocol.

În schimbul terenului, Muftiatului Cultului Musulman din România îi revin următoarele obligații: să prezinte spre avizare Secretariatului de Stat pentru Culte proiectul complexului de clădiri de interes public care urmează a fi construit, să informeze trimestrial Secretariatul de Stat pentru Culte asupra stadiului lucrărilor de construire a clădirilor de interes public și asupra surselor de finanțare a complexului de clădiri de interes public. De asemenea, Secretariatul va trebui anunțat referitor la eventuale modificări ale proiectului.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ