DISTRIBUIȚI
taxa de poluare ar putea fi recuperata integral

Persoanele care au platit taxa pe poluare sau taxa pentru emisiile poluante ar putea cere restituirea integrala a sumei achitate, conform unui proiect de act normativ, lansat in dezbatere publica.

Si asta spre deosebire de situatia actuala, cand proprietarii de autoturisme pot sa ceara inapoi doar banii platiti in plus, in cazul in care taxa auto a fost mai mare decat timbrul de mediu, potrivit avocat.net.

Noua prevedere este inclusa de Ministerul Mediului in Proiectul de ordonanta pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, care a fost pus joi in dezbatere publica.

„Contribuabilii care au achitat taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, potrivit reglementarilor legale in vigoare la momentul inmatricularii, pot solicita restituirea acesteia prin cerere adresata organului fiscal competent”, se arata in propunerea de act normativ.

Astfel, taxa auto va fi restituita integral, pe parcursul unei perioade de cinci ani calendaristici, prin plati anuale a cate 20% din suma datorata. De asemenea, statul va achita si dobanda pentru perioada cuprinsa intre perceperea nejustificata a taxei si rambursarea acesteia.

Dacă acest articol v-a fost util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

1 COMENTARIU

  1. Anul trecut am platit 1900 lei taxa sa inmatriculez o masina din Austria,euro 2.Inseamna ca tot in 5 ani recuperez banii? Ma intreb daca merita.Eu am dat toti banii,statul recunoaste ca mi-i ia ilegal,dar el mi da cu ţârâita?! WTF !!!

LĂSAȚI UN MESAJ