DISTRIBUIȚI
Delia Velculescu

Românca Delia Velculescu a fost numită de către Fondul Monetar Internațional (FMI) în postul de șef al misiunii FMI în Grecia.

Delia Velculescu l-a înlocuit pe Rishi Goyal, iar această modificare în fruntea misiunii FMI în Grecia vine după decizia autorităților de la Atena de a plăti arierate de aproape două miliarde de euro datorate Fondului, ceea ce permite Greciei să aibă din nou acces la împrumuturile FMI.

Oficialii greci speră ca până la data de 20 august să finalizeze negocierile pentru un nou program de ajutor cu FMI și Uniunea Europeană, care solicită în schimb noi măsuri de austeritate.

“După doi ani în funcția de șef al misiunii FMI în Grecia, Rishi Goyal va primi alte responsabilități în cursul acestei săptămâni”, a declarat purtătorul de cuvânt al FMI, potrivit agerpres.ro.

Reprezentantul FMI a mai spus că Delia Velculescu este o economistă care “a lucrat cu echipa greacă în ultimii ani”.

În 2009, Delia Velculescu a fost coautorul unei analize a FMI dedicată economiei Greciei, iar în 2013 a fost reprezentantul FMI în echipa de creditori internaționali care a negociat pachetul de asistență financiară acordat Ciprului.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ