DISTRIBUIȚI
Claudiu Ivașcu oferă teren gratis celor care vor să cultive legume eco

Un proprietar de teren din Iași donează pământ, unelte și semințe celor care vor să aibă propria grădină unde să-și planteze legume eco.

Doritorii pot rezerva gratuit o parcelă de 50 de metri pătrați, în comuna Voinești, județul Iași.

Claudiu Ivașcu, inițiatorul proiectului nu cere niciun leu, ba mai mult, le pune la dispoziție celor interesați semințe, o parte din unelte, dar și o aplicație care îi va anunța pe telefonul mobil pe micii agricultori când să-și ude grădina sau când să-și culeagă legumele, potrivit stirileprotv.ro.

În același timp, cine abandonează pământul în decursul unui an trebuie să plătească o penalizare de 300 de lei.

„Înainte de a veni aici pe teren, prin luna februarie, va fi un curs prin care vor fi inițiați cum se seamănă, etapele de lucru. Adică nu vor veni pur și simplu și le voi înmâna lotul, vor fi inițiați în agricultura ecologică. Sunt doritori mulți, nu mă așteptam, am 26 de loturi și peste 100 de cereri”, a explicat Claudiu Ivașcu, inițiatorul programului, citat de stirileprotv.ro.

Printre cei care vor să cultive legume bio pe parcela oferită gratuit se numără și Alice Ciobanu, o bloggeriță pasionată de preparate sănătoase.

„Din agricultura făcută cu mănuțele tale va fi o farfurie plină cu mâncare mult mai bună. M-a atras nebunia de a face tu cu mâinile tale și de a crește legume sănătoase, să le vezi cum pui sămânța din pământ, cum ea o să crească mare și o să rodească”, a spus Alice Ciobanu.

Și Dana Burlacu, profesoară de geografie, se numără printre cei care vor să cultive legume bio.  Ea a rezervat o parcelă pe care vrea să cultive plante aromatice și legume de sezon.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ