DISTRIBUIȚI
Curentul electric se va ieftini de la 1 ianuarie 2016

Românii vor plăti facturi mai mici la curent, începând de anul viitor. De la 1 ianuarie, curentul electric se va ieftini cu până la 5%, potrivit Autorității Naţionale pentru Energie, citată de Digi24.ro.

Pe de altă parte, potrivit distribuitorilor de electricitate, taxele incluse în facturi ar putea anula ieftinirea electricităţii, iar tarifele mai mici vor lăsa companiile fără bani de investiţii.

Ieftinirea curentului electric ar urma să aibă loc ca urmare a creșterii consumului din acest an și a scăderii inflației.

„Acest tarif va fi reevaluat pentru anul următor și va scădea cu câteva procente. Noi estimăm că va fi undeva la 8%. În factura finală eu consider undeva între trei și cinci procente.”, a afirmat Nicolae Havrileţ, preşedinte ANRE, citat de Digi24.ro.

Pe de altă parte, reprezentanții companiilor de distribuție se arată sceptici în ceea ce privește ieftinirea.

Motivele pentru care românii ar putea să nu plătească mai puțin la curent ar fi taxa de cogenerare și faptul că, în cele din urmă, tot consumatorii finali vor plăti certificatele verzi de la care au fost exceptate marile combinate ar putea anula ieftinirea promisă de autorități. În plus, distribuitorii avertizează că tarifele mai mici ar însemna pene de curent mai dese.

Dacă acest articol v-a fost util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ