DISTRIBUIȚI
Românii plptesc curentul electric pentru unguri și bulgari sursa foto: investenegy.ro

Românii plătesc în factura la curent electric şi energia folosită de consumatorii din ţările vecine, respectiv Bulgaria și Ungaria.

Și asta pentru că energia eoliană produsă în Dobrogea, pentru care fiecare român plătește certificatele verzi în factura lunară de electricitate, pleacă la export, potrivit Digi24.ro.

Vântul care bate în Dobrogea a dus eolienele pe podiumul celor mai importanţi producători de curent din ţară, așa că producătorii vând electricitatea la preţuri foarte mici pentru că oricum primesc bani din certificatele verzi.

Costurile certificatelor verzi sunt însă suportate de fiecare consumator casnici şi sunt plătite chiar dacă energia nu este consumată de ei, ci pleacă la export.

„Energie ieftină, cu preţuri foarte mici, între 0,1 şi 0,8 euro pe megawatt, şi s-a exportat în Ungaria. Ceilalţi profită şi cumpără energie din România mult mai ieftină, energie pe care o subvenţionăm noi pentru că noi, populaţia, contribuim la certificatele verzi”, a spus Gheorghe Marin, vicepreşedintele Comisiei pentru Industrii din Camera Deputaţilor, pentru Digi24.ro.

La rândul lor, parlamentarii susțin că legea ar putea fi modificată tocmai pentru a păstra această energie ieftină în ţară.

Dacă acest articol v-a fost util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ