DISTRIBUIȚI
România va exporta apă minerală în China

Societatea Națională a Apelor Minerale vrea să exporte apă minerală în Golf și în China.

Ca să-și pună planurile în aplicare, compania de stat va lua un credit de 20 de milioane de euro cu care să construiască sau să cumpere câteva fabrici de îmbuteliere a apei, potrivit Digi24.ro.

Mărci de apă minerală precum Bodoc sau Buziaș, foarte populare înainte de 1990, au dispărut de pe piață după ce fabricile care le îmbuteliau au dat faliment.

Acum, Societatea Națională a Apelor Minerale vrea să le readucă la viață și să le exporte în China și mai multe state din zona Golfului.

În România se găsesc peste 60% din izvoarele minerale ale Europei. Cam o treime dintre ele nu ajung pe piață. Deși potențialul este uriaș, piața apei minerale din România este estimată la doar 320 de milioane de euro.

În timp ce România face demersuri să exporte apă, Arabia Saudită a decis să majoreze prețul apei pentru consumatorii non-rezidențiali, o dovadă că Guvernul a început să reducă subvențiile în condițiile în care prețul redus al petrolului pune presiune pe buget.

Începând cu data de 16 decembrie, prețul plăti de consumatorii industriali, organismele publice și marile companii pentru un metru cub de apă va crește până la 9 riali (2,40 dolari) de la 4 riali în prezent, informează cotidianul local al-Watan citând un comunicat al Ministerului Apei și Electricității, relatează agerpres.ro.

Guvernul Arabiei Saudite  vrea să reducă creșterea consumului de apă și să descurajeze risipa. În schimb, consumatorii casnici, care se bucură de mult timp de prețuri scăzute la apă în conformitate cu subvențiile generoase oferite de Guvern, nu vor plăti prețuri mai mari.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ