DISTRIBUIȚI
WhatsApp, una dintre cele mai populare aplicații în România

Un procent de 27% dintre utilizatorii de smartphone din România accesează zilnic aplicația WhatsApp.

Și asta în timp ce aproape 50% dintre cei care au un telefon deștept accesează aplicația WhatsApp cel puțin o dată pe săptămână, după cum reiese dintr-un studiu realizat de compania iSense Solutions.

Aplicația are o popularitate mai mare în București, unde este utilizată zilnic de  40% dintre posesorii de telefoane inteligente.

Principalul motiv pentru care românii accesează WhatsApp îl constituie gratuitatea, 43% dintre utilizatori apreciind faptul că pot trimite mesaje fără niciun cost. Gratuitate este apreciată în special de tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 ani (64%), se arată în același studiu.

Alte avantaje ale aplicației preferate de români sunt posibilitatea de a trimite poze ușor și rapid (42%), ușurința în utilizare (41%), precum și posibilitatea de a comunica și de a distribui rapid texte sau fotografii către un grup de persoane (31%).

„Credem că popularitatea WhatsApp va continua să crească în rândul românilor, atât timp cât aplicația va rămâne gratuită. Totuși, chiar și așa, îi va fi greu să ajungă la nivelul succesului înregistrat de aplicația Facebook, utilizată zilnic de 69% dintre posesorii de smartphone și de 84%, cel puțin o dată pe săptămână. În schimb, aplicația Instagram nu este accesată deloc de 72% dintre românii cu smartphone”, a declarat Traian Năstase, managing partner iSense Solutions.

Rezultatele sunt extrase dintr-o cercetare online realizată de către compania iSense Solutions pe un eșantion de 1.069 de respondenți, membri ai Panelului ResearchRomania.ro. Datele sunt reprezentative pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani, din mediul urban din România. Rezultatele au un grad de eroare de +/-3%, la un nivel de încredere de 95%.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ