DISTRIBUIȚI
Ursuleții Haribo, în război cu cei de la Lindt sursa foto: bonbonshop.ro

Justiția germană a respins plângerea depusă de producătorul Haribo împotriva grupului elvețian Lindt, pentru copierea celebrilor săi ursuleți din jeleu, relatează AFP, citat de agerpres.ro.

Și asta după ce, în primă instanță, un tribunal din Koln a dat dreptate Haribo, estimând că s-ar putea face confuzie între cele două mărci.

„Vânzarea de către Lindt a figurinelor din ciocolată în formă de urs și ambalate în staniol auriu cu fundă roșie nu reprezintă o atingere adusă mărcii Goldbären (‘Ursul de aur’) a Haribo și nicio imitație ilicită a produselor sale din gelatină”, a decis curtea Curtea federală de justiție germană.

Disputa judiciară pe tema ursuleților a început la sfârșitul anului 2012.

Tot atunci, marca germană Haribo, care comercializează ursuleți gumați cu diferite gusturi de fructe, a depus plângere împotriva producătorului de ciocolată Lindt&Sprünglin pentru că i-a copiat celebra marcă, potrivit agerpres.ro.

Ursul Lindt, comercializat sub numele de ‘Lindt Teddy’, a ajuns pe rafturile magazinelor germane în toamna anului 2012, înainte de Sărbătorile de Crăciun.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ