DISTRIBUIȚI
Consumul mașinilor Volkswagen, mai mare decât cel declarat în SUA sursa foto: volkswagen.com

Directorul tehnic al Registrului Auto Român, Cristian Bucur, a declarat că se poate face o analogie între păcăleala cu emisiile poluante din scandalul Volkswagen şi datele false privind consumul de combustibil, potrivit adevarul.ro.

Și asta în condițiile în care consumul declarat în cartea tehnică a autovehiculelor se măsoară tot în laborator şi tot în condiţii care nu corespund cu realitatea din exploatare, a declarat Cristian Bucur.

„Sunt reale şi parţial justificate discuţiile pe marginea diferenţelor dintre consumul declarat şi cel din realitate, se poate face o analogie cu ceea ce vorbim acum despre emisiile poluante. Consumul declarat se determină în anumite condiţii specifice de încercare, care nu pot fi reproduse decât foarte greu în exploatarea normală a maşinii. Şi aici sunt nişte trucuri de laborator, de exemplu se folosesc anvelope care au o frecare mai mică cu calea de rulare şi uleiuri cu proprietăţi deosebite – toate ajută la un consum declarat care să mulţumească iniţial cumpărătorul. După care apar şi ceva surprize“, după cum a spus Cristian Bucur, pentru adevarul.ro.

Acesta a mai spus că există diferenţe privind consumul nu doar între cel declarat în cartea tehnică şi cel real, ci şi între consumul afişat la bord, în timpul mersului maşinii, şi cel real.

„Există diferenţe faţă de consumul real şi la afişajul de la bord. Desigur, acestea sunt mai mici decât faţă de cl scris în cartea tehnică. Aceste diferenţe vin din calibrarea dispozitivelor de măsurare, dar nu e sigur că e numai o eroare. Îmi aduc aminte că au existat unii producători care au evitat să afişeze, la bord, şi consumul instantaneu (acel consum care se duce, pentru scurt timp, în momentul acceleraţiei, uşor spre 20-30 la sută). Deci pot spune că ar fi şi aici o uşoară tendinţă de inducere în eroare. De fapt, computerul de bord face o estimare a timpului rămas până la următoarea alimentare, nu e doar un debitmetru pus la nivelul rezervorului“, a precizat Cristian Bucur.

Dacă acest articol v-a fost util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ