DISTRIBUIȚI
Peste 50 de persoane au cerut luni seară demisia lui Isărescu

Peste 50 de persoane au protestat luni seară, în fața sediului Băncii Naționale a României. Ele au cerut demisia guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, și aprobarea legii conversiei creditelor.

Cei mai mulți dintre protestatari erau clienți care au luat credite în franci elvețieni.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat luni, înainte de protestele anunțate, că este deschis la discuții.

La protest și-a făcut apariția și avocatul Gheorghe Piperea, care a precizat însă că a venit să îi susțină pe protestatari și că nu dorește să participe la eventuale discuții cu guvernatorul.

Gheorghe Piperea  a spus că există mai multe motive pentru care guvernatorul BNR ar trebui să își dea demisia, unul dintre acestea fiind seminariile de pregătire a magistraților, potrivit agerpres.ro.

De asemenea, Piperea a făcut referire și la vânzările de portofolii de credite neperformante de către bănci unor colectori de creanțe.

“Nu ar fi rău să se uite cu mare atenție la acele bănci care își externalizează, își vând unor colectori de creanțe creanțele împotriva acestor oameni cu 5-6% din valoare. În loc să încerce să justifice această mizerie de afacere care se face cu colectorii de creanțe și care transformă din cetățeni cu drepturi oamenii aceștia în pradă pur și simplu ar trebui să le atragă atenția băncilor că în loc să primească 5% de la un colector de creanțe ar putea să facă o înțelegere, individuală sau colectivă, nu are niciun fel de importanță, cu oamenii, prin care să li se permită ca în loc de 100 de lei să plătească 50 de lei sau 60 de lei, lucru pe care oamenii aceștia l-ar putea face”, a afirmat Piperea.

Dacă acest articol v-a fost util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ