DISTRIBUIȚI
Primul loc de munca ar urma sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2016 sursa foto: Fundatia Dinu Patriciu

Dupa Prima Casa si Prima Masina, statul vrea sa adopte acum si programul Primul loc de munca.

Propunerea legislativa, adoptata luni de Senat, prevede ca firmele sa primeasca bani lunar de la stat pentru a incadra in munca tineri lipsiti de experienta profesionala.

De asemenea, angajatorii vor fi scutiti de plata contributiilor sociale datorate pentru respectivii salariati, potrivit avocatnet.ro.

Pentru ca propunerea legislativa pentru Primul loc de munca sa devina lege mai are nevoie doar de votul final al Camerei Deputatilor si de semnatura presedintelui tarii.

Daca programul Primul loc de munca va deveni lege ar urma sa intre in vigoare la 1 ianuarie 2016.

Astfel, angajatorii vor fi stimulati sa incadreze in munca tineri fara experienta profesionala cu varste cuprinse intre 16 si 35 de ani. Mai exact, timp de un an si jumatate, acestia vor primi de la stat, in fiecare luna, o suma egala cu salariul minim brut si vor fi scutiti de plata contributiilor sociale datorate pentru noii angajati.

Noii salariati trebuie sa fie pastrati cel putin trei ani, in caz contrar vor fi obligati sa restituie, in totalitate, sumele incasate pentru fiecare tanar pentru care a incetat raportul de munca, plus dobanda de referinta a Bancii Nationale a Romaniei in vigoare la data incetarii raporturilor de munca, daca incetarea acestora a avut loc la initiativa angajatorului.

Dacă v-a placut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ