DISTRIBUIȚI
Domnul Dumitrescu, fost inginer IT, casier la Auchan

Fost inginer IT, casier la Auchan. Un fost inginer IT, în vârstă de 60 de ani, a ajuns să lucreze într-un hipermarket Auchan din București, pe postul de casier.

Povestea bătrânului face înconjurul Internetului, după ce o utilizatoare de Facebook i-a postat fotografia pe pagina sa.

“Îi tremurau mâinile și îi era teamă să nu facă greșeli pentru că știa că acest lucru îi putea aduce pierderea locului de muncă. E trist că oamenii de vârsta lui sunt nevoiți să muncească încă în loc să se bucure de nepoței, de frumusețile vârstei”, se arată în comentariul are însoțește fotografia bătrânului casier la Auchan.

Carmina Anghel, o altă utilizatoare de Facebook, l-a recunoscut pe bătrân, în momentul în care i-a văzut poza pe Internet.

Aceasta a explicat că l-a întâlnit pe bătrân în această vară, când venise la un interviu pentru un post de muncitor într-o fabrica.

“Încă de când am văzut CV-ul lui, am fost extrem de mirată și mă întrebam ce caută acolo domnul respectiv. Domnul Dumitrescu are 60 de ani și a absolvit Politehnica – Facultatea de Automatică și Calculatoare (în ’70 și ceva). A lucrat ca și Inginer Electronist și a fost printre primii oameni din țară asta care au lucrat cu computere (asta în anii ’80), când majoritatea habar n-aveau ce-i ăla.  A lucrat ca și Inginer IT până în 2011, când a fost dat afară (s-au făcut restructurări) și, de atunci, NIMENI nu a vrut să-l mai angajeze din cauza vârstei. Când l-am întâlnit în vară, domnul era într-o situație absolut disperată, era efectiv în pragul disperării – supraviețuia vânzând lucrurile din casă.
De aproximativ o lună, d-nul Dumitrescu lucrează ca și casier în magazinul Auchan din Cotroceni și speră să iasă la pensie de acolo. Dacă aveți drum pe acolo, opriți-vă puțin și încurajați-l. Are nevoie!”, a explicat Laura Gurbet, în postarea ei pe rețeaua de socializare.

Salariul unui casier la Auchan este de 720 de lei, plus bonuri de masă, potrivit site-ului undelucram.ro.

În România, vârsta standard de pensionare este 63 de ani pentru femei şi de 65 de ani pentru bărbaţi, cu un stagiu minim de cotizare de 15 ani. Un stagiul complet de cotizare este de 35 de ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

16 COMENTARII

 1. Cine naiba le-a aprobat austriecilor o noua fabrica in Romania. TRebuie sa fie desfiintate fabricile cu propietari straini sa ramana lemnul in padurile noastre. Peste ceva ani nu vom mai avea lemne in tara asta. Cine le-a dat aprobari si ce interese paguboase pentru Romania sunt acolo. Afara cu austrieci dintara.

 2. Si mama a fost inginer, a avut in grija o hala intreaga de 100 de oameni, a lucrat acolo 25 de ani si ghice ce ? A ajuns bona, face curat in alte case pentru ca era prea batrana pentru atunci… la 47 de ani.. sa o mai bage cineva in seama cand s.a inchis fabrica ! Noroc ca ne putem intretine pe alte meleaguri ca la noi nu ne apreciaza nimeni!

   • Nu am spus ca suntem apreciati doar ca iti permiti sa traiesti normal in alte tarii. Si pot spune ca eu am continuat tot ca inginer dar in alta tara ca la noi nu puteam sa ma dezvolt. Cu cat castig aici imi permit vacante, achit creditele din romania si mama nu mai este nevoita sa lucreze. Imi este dor de tara dar fara credite in romania nu.ti permiti nimic, lupta pentru supravieture.

 3. Așa a pățit și tatăl meu pe la începutul anilor ’90, a fost dat afară de la răposatul ICSITE. Avea aproape 50 ani pe atunci si nu a mai găsit un post pe măsura pregătirii lui, având aceleași studii ca domnul din articol. După 3 ani de căutări și-a deschis propria afacere, un butic pe care părinții mei l-au dus cu cârca timp de 20 ani (mama având și un alt serviciu), până acum 5 luni când tatăl meu a murit din cauza unui accident vascular. A muncit prea mult pentru prea puțin. As vrea ca noi toți sa nu mai murim de extenuare și sa ne putem bucura de fiecare etapa a vieții. Dar simpla dorință nu va schimba nimic, trebuie ca noi tinerii sa luptăm să schimbăm ceva.

 4. Batranul de 60 ani ?! Parca ar avea 75 cel putin ….e un domn trecut bine de tinerete , dar mi se pare ca exagerati cu „batranul” …In primul rand varsta de pensionare la barbati este de 65 ani, deci comentariul legat de statul acasa cu nepotii e cam aiurea .
  Desigur ca e foarte trist ca majoritatea inginerilor din generatia acestiu domn au fost nevoiti sa se reprofileze dupa 1992 in general , pt ca tampitii astia au avut grija sa inchida toate fabricile din tara asta …..

  • este o rusine sa spui despre o persoana ca este batran la 60 de ani ,pentru romani esti batran si la 40 de ani
   eu locuiesc la Londra si nu doresc sa ma intorc inRomania nici peste 100 de ani .

 5. Care este firma de IT care l-a dat afara? ACEASTA FIRMA TREBUIE DEFAIMATA , nu e normala atitudinea ei fata de acest batranel.
  Ma intreb cat de neajutorati o sa fim si noi la batranete. Vai de noi! In tara asta ai sanse de supravietuire numai daca esti in floarea varstei si sanatos. Daca Doamne fereste capeti un defect, te imbolnavesti , imbatranesti, automat esti aruncat la marginea societatii.

 6. Articolul nu spune toată povestea. „Au fost restructurări și și-a pierdut locul de muncă” este un context suficient doar la meserii pe cale de dispariție, ca macagiu sau coșar. „Lumea nu angajează decât tineri” e o explicație valabilă la meserii care se practicau în masă în anii ’70. Ăsta e un domeniu în care pentru un loc de muncă care dispare apar altele 2 și în care experiența e la mare preț pentru că majoritatea candidaților sunt tineri necopți.

  Când anume s-a deprofesionalizat atât. Când avea el 30 de ani lua avânt limbajul C. Acum dacă știi C te angajezi programator, ca să nu spun că încă există posturi de mentenanță pe Cobol. Linux a devenit popular în cercurile în care se învârtea el pe când avea 40 de ani. Acum dacă știi să instalezi Linux, ești sysadmin. Când a încetat el să mai poată face astea?

LĂSAȚI UN MESAJ