DISTRIBUIȚI
Perle la interviuri de angajare sursa foto: adecco.com

Desi au CV-uri care ii recomanda pentru un anumit post si ajung sa fie chemati la interviuri, comportamentul si raspunsurile unora dintre candidati ridica semne de intrebare. Asta face ca oamenii de HR sa se confrunte cu situatii cel putin ciudate.

Reprezentantii companiei de recrutare Adecco au povestit pentru wall-street.ro o serie de perle si comportamente ale candidatilor veniti la interviu.

De exemplu, la sfarsitul interviului, un candidat l-a intrebat pe cel de la HR “si cat ma costa ca m-ati invitat la interviu?”.

O intamplare mai putin obisnuita povestita de cei de la Addeco a fost si aceea cand un candidat care a venit pentru o pozitie de specialist IT, la 5 minute dupa ce a inceput interviul a inceput sa citeze din Biblie.

Punctul culminant a fost cand a scos din buzunar un bebelus de plastic de cativa centimetri si a inceput sa explice cum evolueaza pruncii in burta mamei si cum o sa ajungem cu totii in iad daca pacatuim.

O situatie neobisnuita pentru cei care fac recrutare a fost si aceea cand la sediu celor de la Adecco a venit un domn insotit de fiica lui, in varsta de 21 de ani.

“Buna ziua, joburi de manager aveti? “Pentru cine?” “ Pentru fata mea. A terminat facultatea de management si vrea sa se faca manager”.

Au existat si candidati care au anuntat ca nu vor mai putea veni la interviu. Unul dintre ei a ales sa anunte acest lucru prin intermediul unui email,  motivand astfel:

“Buna ziua, vroiam sa va spun ca nu mai ajung azi la interviu. Sunt la un gratar cu prietenii mei si ne uitam la meci”.

In ceea ce-i priveste pe cei care ajung totusi la interviul de angajare, printre ei se numara si cei care revin cu explicatii pentru comportamentul din timpul interviului.

Cei de la Adecco au povestit cum dupa interviu, au primit un email de la un candidat care isi cerea scuze. “Va rog sa ma scuzati ca ieri in timpul interviului am tras un part si s-a auzit”, dupa cum scriu jurnalistii de la wall-street.ro.

Dacă acest articol v-a fost util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ