DISTRIBUIȚI
Biblioteca central universitară din Cluj-Napoca sursa foto: wikipedia

Un oraș din România a devansat la capitolul condiții de viață orașe precum Paris, New York sau Roma.

Potrivit unui studiu realizat de site-ul numbeo.com, portal care aparţine unui fost angajat al companiei Google și care deţine cea mai mare bază de date despre ţările şi oraşele lumii, Cluj-Napoca este oraşul în care se trăieşte mai bine decât în multe alte orașe mari ale lumii.

Cluj-Napoca, situat pe locul 57, se află înaintea unor orașe precum Los Angeles (SUA) – locul 58, Paris (Franța) – locul 66, Atena (Grecia) – locul 69, Budapesta (Ungaria) – locul 76, Sofia (Bulgaria) – locul 77, Roma (Italia) – locul 85 sau New York (SUA) – locul 83.

De asemenea, primele orașe ale lumii în care este cel mai bine să trăiești, sunt potrivit aceleiași clasificări, Zurich (Elveția), Canberra (Australia), Ottawa (Canada) sau Munich (Germania).

Studiul a luat în calcul indicatori precum de nivelul de poluare, siguranţa oamenilor sau puterea de cumpărare.

Cluj-Napoca a obținut această poziție datorită nivelului scăzut de poluare, rata mică a criminalităţii, siguranţa oamenilor pe străzi şi nu în ultimul rând puterea de cumpărare.

În clasamentul în care au intrat 97 de oraşe, Cluj-Napoca se situează pe locul 53, potrivit stiri.tvr.ro.

Și Bucureştiul se află în clasament, el situându-se pe locul 74, fiind depunctat față de anul trecut, din cauza nivelului de poluare destul de ridicat, precum și de traficul aglomerat.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

1 COMENTARIU

  1. Hai ca deja ii penibil , in cluj se traieste jegos .nu ai bani nici sa iti iei de mancare..cine stie cat o cotizat boc pentru mizeria asta

LĂSAȚI UN MESAJ