DISTRIBUIȚI
Cele mai multe dintre legumele bio sunt vândute pe bază de abonament

O olandeză și-a îndeplinit în România, visul de a face agricultură. Împreună cu soțul ei, a pus pe picioare o fermă lângă Sibiu, unde cultivă legume bio.

În Olanda, Agnes Jansen a lucrat ca inginer agronom, la o fermă care distribuia produse naturale în diferite magazine, iar soţul ei este biolog ornitolog.

Agnes Jansen cultivă, la ferma ei din Sărata, o varietate de legume bio, precum roşii cherry, salată, ceapă, brocolli sau morcovi.

Le vinde pe bază de abonament, iar sibienii vin și își iau coșul de legume bio.

Cu 25 de lei, cumpără legume necesare pentru una-două persoane, respectiv o salată, o legătură de ceapă, brocolli, o legătură de morcovi şi 0,75 kg de roşii, potrivit agrointel.ro.

Și asta în timp ce o cutie medie, pentru trei – patru persoane conţine două salate, o legătură de ceapă, rucola, broccoli, o legătură de morcovi, şi 1,5 kg de roşii și costă  35 de lei.

Pe lângă legumele proaspete, olandeza mai vinde și dovleac și dulceață de casă, făcută de ea.

„Acum patru ani am plantat prima dată coacăze negre, zmeură, coacăze roşii, agrişe. Acesta a fost începutul. Din fructe fac dulceaţă. Apoi m-am apucat de legume și vă spun sincer că sunt mândră că sunt țărancă în România”, a povestit Agnes, pentru agrointel.ro.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ