DISTRIBUIȚI
Englezii fac o fabrică de circuite în România

O companie din Marea Britanie vrea să deschidă la Craiova o fabrică de circuite integrate.

În acest scop, firma Spirit Circuits a semnat un contract pentru achiziţionarea a 2,3 hectare de teren în Parcul Industrial II.

Construirea noii fabrici va dura aproximativ 1 an de zile, iar investiția britanicilor va crea în următorii ani, circa 260 de locuri de muncă.

“În data de 2 septembrie, s-a semnat contractul pentru achiziţia terenului. Intenţia noastră este ca în următorii trei ani să creăm 260 de noi locuri de muncă în parcul Industrial High Tech. Vom construi de la zero şi ne propunem să creăm oportunităţi pentru tineri să lucreze în această industrie. Logistica de aici, de la Craiova, este perfectă pentru noi”, a declarat, Steve Driver, manager Spirit Circuit, potrivit economica.net.

Plăcile pe care le face Spirit Circuits echipează locomotive, avioane şi, mai ales, automotive.

La rândul său, primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a spus că investitorul este deja în discuţii pentru a închiria o hală de la una dintre firmele care există deja pe piaţă, unde să îşi pregătească angajaţii până când va fi finalizată construcţia propriu-zisă în Parcul industrial.

Investiția englezilor vine în același timp în care un producător japonez de componente pentru industria auto a anunțat că își mută producția de la uzina din Topolcany, Slovacia, în România.

Sumitomo Electric Wiring System (SEWS) a încetat producția la uzina din Slovacia, la finele lunii iulie, cu scopul de a o muta în România, relatează publicația The Slovack Spectator.

În România, Sumitomo Electric Wiring System (SEWS) și-a început investițiile în anul 2000, odată cu construcția fabricii de cablaje de la Deva, Hunedoara.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ