DISTRIBUIȚI
Austriecii cer despăgubiri de 30.000 de euro

Austriecii de la compania Holzindustrie Schweinghofer au dat în judecată un ONG din România care contestă activitatea companiei de exploatare a lemnului din țara noastră.

“În 15 iunie 2015, s.c. Holzindustrie Schweighofer srl, cu sediul la Sebeș și Gerald Schweighofer, patronul firmei, au depus cerere de chemare în judecată la Tribunalul Comercial Viena (Handelsgericht Wien) împotriva Asociației Neuer Weg, cu sediul la Fagăraș si Hans Hedrich, vicepreședintele asociației”, au anunțat reprezentanții ONG-ului Asociaţia Neuer Weg.

Austriecii dețin în România puncte de exploatare a lemnului la Sebeș, Rădăuți, Siret, Comănești și Reci.

Asociaţia Neuer Weg este unul dintre cele mai active ONG-uri care monitorizează activitatea firmei austriece în România.

Potrivit romaniacurata.ro, Neuer Weg a urmărit îndeaproape neregulile legate de autorizarea și construirea fabricii Schweighofer de la Reci, județul Covasna,  a contestat în instanță aceste avize și autorizații, dar a efectuat și o serie de anchete și rapoarte despre activitatea Schweighofer.

Cel mai recent raport este legat de modul în care, prin utilizarea unei metode electronice de măsurare, volumul de lemn facturat la livrare în fabricile Schweighofer ar fi cu peste 10%  mai mic decât în realitate.

Din cauza acestor acțiuni, austriecii îi acuză pe cei de la  Neuer Weg de publicarea unor articole calomnioase pe blog şi de trimiterea unor emailuri cu informaţii neadevărate unor jurnalişti din Austria şi Germania, informaţii care nu au fost însă publicate în presa străină.

Valoarea prejudiciului cauzat de afirmaţiile ONG-ului s-ar ridica, potrivit cererii de chemare în judecată făcută de Schweighofer, la 35.000 de euro.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ