DISTRIBUIȚI
monopost constuit de studenți

O echipă formată din 11 studenți și doi profesori coordonatori ai Facultății de Mecanică din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași,  a creat un monopost care atinge 100 de kilometri în doar 4,3 secunde.

Monopostul cântărește 297 de kg și este echipat cu un motor de 599 cmc, care îl face mai rapid decât Ferrari, Maserati Quatro Porte sau Porsche 911 GTS.

Monopostul, construit de echipa de studenți T.U. Iași Racing, va participa la etapa din Ungaria a competiției internaționale Formula Student.

Olimpiada  studenților pasionați de construcția de mașini, Formula Student Ungaria va avea loc la Gyor între 20 și 23 august 2015.

De asemenea, monopostul a fost proiectat, tehnologizat și asamblat în întregime prin forțe proprii, conform cerințelor Formula Student.

„Participarea la etapa din Ungaria a concursului Formula Student este o reală oportunitate pentru noi să aplicăm tehnologii și materiale noi și să demonstrăm că teoria noastră poate fi transformată în ceva practic. Cu această ocazie, dorim să demonstrăm că ideile și performanțele noastre se bazează pe bune cunoștințe teoretice și practice”,  a declarat Ciprian Ciofu, profesor Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ