DISTRIBUIȚI
Mesajul firmei controlate către cei de la ANAF

Reprezentanții Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), aflați în control la firmele de pe litoral,  au fost întâmpinați cu un mesaj scris pe un caiet lăsat pe masă.

Patronul firmei controlate le transmitea o rugăminte inspectorilor ANAF, și anume să închidă ochii la cei aproximativ 25.000 de lei, echivalentul a peste 5.000 de euro, pe care nu i-a înregistrat în casa de marcat în ziua controlului și să îi dea doar un avertisment, fără să le suspende activitatea.

În replică, cei de la ANAF au spus că vor aplica legea cu strictețe și vor păstra același ritm al controalelor.

Mesajul a fost făcut public de către ANAF, pe pagina de Facebook a instituției.

“Pe un caiet lăsat strategic pe o masă din apropierea inspectorilor antifraudă aflați în control pe litoral, un reprezentat al firmei verificate le-a transmis acestora o rugăminte: să închidă cumva ochii la cei cca 25.000 de lei (peste 5.000 de euro) pe care nu i-au înregistrat în casa de marcat în acea zi și să le dea doar un avertisment, fără să le suspende activitatea. Pentru că ei au 24 de angajați și au mai fost deja avertizați, riscând acum suspendarea”, arată ANAF, în postarea pe Facebook.

Răspunsul inspectorilor de la ANAF a venit prompt.

Ei au spus că “citind aceste rânduri, ne-am gândit la acei contribuabili onești care au tot 24 de angajați cărora le „asigură” pâinea și care plătesc și ei destule taxe la stat. Acestor antreprenori corecți vrem să le transmitem un singur lucru: Vă asigurăm că vom aplica legea cu strictețe și vom păstra același ritm al controalelor până când vom reuși, atât cât ne stă în putință, să asigurăm acel mediu concurențial onest pe care voi îl meritați”.

Dacă acest articol v-a fost util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ