DISTRIBUIȚI
Mai multe proiecte de locuințe noi vor fi prezentate în cadru Târgului Imobiliar Național Timon

Piața rezidențială din România a reintrat pe radarul investitorilor imobiliari datorită stabilizării prețurilor și reluării creditării. Toate acestea încurajează realizarea de noi proiecte atât de către companii cu experiență în România, cât și de către cele nou intrate pe piață.

Investitori din China, Republica Moldova sau Israel au început deja să investească în proiecte de locuințe sau au reluat planurile de investiții amânate din cauza condițiilor dificile de pe piața imobiliară românească în perioada crizei.

Oferta de locuințe noi, prezentată la Târgul Imobiliar Național

Cea mai mare parte din oferta lor de locuințe noi va fi prezentată în cadrul Târgului Imobiliar Național Timon, care începe joi, la București.

Investitorii vor lansa proiecte de locuințe noi, totalizând aproape 2.000 de locuințe, care se vor adăuga astfel stocului de locuințe noi deja existent.

Proiect de locuințe noi, dezvoltat de un chinez

De exemplu, dezvoltatorul City Garden Development, controlat de un investitor chinez, va lansa trei poiecte imobiliare totalizând 80 de apartamente și 24 de vile, amplasate atât în centrul Bucureștiului, cât și în zona de Nord a Capitalei.

City Garden Pipera va cuprinde 24 de vile, proiectul DownTown 21, din zona Unirii va avea 50 de apartamente și spații comerciale, iar la începutul anului 2016, investitorul chinez vrea să construiască un imobil de lux de 30 de apartamente în zona Bulevardul Libertății.

”Interesul investitorilor imobiliari pentru piața rezidențială din România este în continuă creștere în ultimele 18 luni. Vedem nume noi care vor să profite de condițiile macroeconomice favorabile și să construiască locuințe atât pentru segmental mediu cât și pentru cel de lux. Cel mai bun indicator al intensificării activității pe piața rezidențială este faptul că față de ediția din primăvară a Timon numărul expozanților este cu 30% mai mare, astfel că am fost nevoiți să mărim suprafața târgului cu o treime”, a declarat Vlad Vlăsceanu, directorul Timon.

Locuințe noi, revenirea investitorilor

O altă noutate care va fi prezentată la Timon este revenirea pe piața românească a dezvoltatorului israelian Dimri International, care anunța înainte de criză contrucția a peste 5.000 de locuințe în România.

Compania anunța în 2008 că vrea să dezvolte un proiect cu 3.600 de locuințe, Dimri Ghencea Allegro, amplasat în vestul Bucureștiului, pe Prelungirea Ghencea.

Dimri International mai avea în plan construcția a circa 1.100 de locuințe pe un teren de 50.000 mp în Pipera și a altor 550-600 de locuințe, pe un teren de 26.000 mp în Ploiești.

Compania deține trei terenuri în București și unul în Ploiești, dar planurile au fost amânte din cauza crizei care a lovit piața imobiliară românească.

Investitorul a reluat planurile de extindere în România, cu un proiect de 1.045 de locuințe în zona Ghencea. Dimri West Towers va cuprinde 11 blocuri cu câte 95 de apartamente, la Timon fiind disponibil la vânzare un singur bloc.

”Observăm un optimism al dezvoltatorilor în ceea ce privește piața românească. După o perioadă de analiză și ajustare a planurilor de investiții la condițiile noi din piață, aceștia propun proiecte mult mai adaptate cererii locale din punct de vedere al amplasamentului, suprafețelor și al prețurilor. Creșterea puterii de cumpărare, revenirea ușoară a creditării, dar și măsurile de încurajare a achizițiilor de locuințe, precum programul Prima Casă și TVA de 5% pentru locuințe cu suprafețe de până la 450.000 de lei din 2016, sunt factori încurajatori pentru noi investiții rezidențiale”, după cum a afirmat Vlad Vlăsceanu.

Târgul Imobiliar Național Timon 2015 începe joi și va fi deschis până pe 25 octombrie.

Dacă acest articol v-a fost util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ