DISTRIBUIȚI
Ingineri ai Mega Image vor cultiva legume împreună cu agricultori locali

Mega Image a încheiat un parteneriat cu mai mulți producători locali, prin intermediul căruia agricultorii vor furniza legume pentru supermarketurile companiei.

Prin programul “Gusturi Românești de la gospodari” vor fi vândute șase sortimente de legume de sezon, respectiv roșii, vinete, ardei gras alb, ardei kapia roșu, castraveți cornișon și salată verde, cultivate sustenabil.

De asemenea, inginerii agronomi angajați de Mega Image se implică încă înainte de cultivare, prin analiza solului și a apei, prin recomandarea privind tratamentul corespunzător folosit pentru a asigura cultivarea sustenabilă, precum și prin alegerea soiurilor de legume care urmează a fi cultivate.

Pe tot parcursul cultivării, angajați ai Mega Image verifică întregul proces de producție, iar un inginer agronom oferă periodic consultanță fiecărui producător. În final, în cadrul parteneriatului, Mega Image garantează preluarea întregii producții.

„Un obiectiv al programului “Gusturi românești de la gospodari” a fost acela de a susține comunitățile locale. Astfel, am inclus în cadrul programului 55 de producători ce au fost selectați după mai multe criterii: zona de proveniență să fie recunoscută pentru calitatea solului, experiență de peste trei ani în cultivare, analize pentru teren și pentru apă, proximitatea terenului față de depozitul Mega Image, la maximum 150 de km pentru asigurarea prospețimii”, a adăugat Mircea Moga, director comercial al Mega Image.

Produsele vor fi disponibile în magazinele Mega Image din iunie până în septembrie.

Fermele agricultorilor sunt localizate în localitățile Vidra, Băleni, Colibași, Mogoșești, Radovanu, Greaca și Buzău, lucru ce permite distribuția rapidă după cules, astfel încât să se păstreze prospețimea legumelor.

„Comuna Vidra este renumită în țara noastră pentru cultivarea de legume. Aici sunt născut și crescut, iar de cinci generații, părinții și bunicii mei au fost cultivatori de legume. În ziua în care recoltăm legumele acestea sunt distribuite direct către Mega Image”  a declarat Popa Sorin Ion, cultivator de salată verde, din comuna Vidra, partener Mega Image în programul “Gusturi românești de la gospodari”.

La rândul său, Vasilis Stavrou, director general al Mega Image, a spus că programul „Gusturi românești de la gospodari” va asigura legume proaspete direct din grădina fermierilor în toate magazinele Mega Image.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ