DISTRIBUIȚI
Mamele care opteaza pentru un concediu de maternitate de 2 ani ar putea primi mai multi bani sursa foto: primaria6.ro

Mamele care optează pentru un concediu de doi ani pentru creșterea copilului ar putea beneficia de o indemnizație al cărei plafon maxim a fost majorat de la 1.200 de lei la 3.400 de lei pentru primele 12 luni din cei doi ani de concediu.

Propunere legislativă a fost adoptată, marți, de plenul Senatului, în calitate de primă Cameră. Ea va intra în dezbaterea Camerei Deputaților, cu rol decizional în acest caz.

Inițiată de 15 senatori PSD și PNL, propunerea legislativă vizează modificarea art. 2 alin. 3 din OUG 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor.

„Cine opta pentru primul an primea 600 lei minim sau 3.400 lei maximum, iar cine opta și pentru al doilea an primea (n.r. în primul an) 600 de lei minimum sau 1.200 de lei maximum. Cel care opta pentru doi ani primea numai 1.200 de lei maxim și era o nedreptate, discriminare. Și am spus: cine optează pentru unul sau doi ani trebuie să primească la fel în primul an — între 600 de lei și 3.400 de lei, indiferent de opțiune. Acum vor primi la fel, indiferent cum optează. Este o eliminare a unei discriminări, dar este o picătură într-un pahar cu apă, pentru că sunt foarte puține mame care au dreptul la 3.400 de lei și optează pentru doi ani. În general se întorc la carieră pentru că au venituri mari”, a explicat senatorul PNL, Mariana Câmpeanu, citată de agerpres.ro.

Astfel, Câmpeanu a propus să nu mai existe nicio discriminare și de la început mamele să primească o indemnizație de creștere a copilului în funcție de veniturile avute — 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni.

Dacă acest articol v-a fost util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ