DISTRIBUIȚI
Inca un client castiga procesul impotriva OTP

OTP pierde un nou proces vizand plata ratelor unui credit in franci elvetieni, la cursul valabil in ziua semnarii contractului de imprumut.

Tribunalul Bucuresti a obligat OTP Romania si OTP Ungaria sa incaseze ratele unui credit in franci elevetieni la cursul de 2,3090 lei/CHF, valabil la momentul semnării contractului.

De asemenea, OTP este obligata sa restituie toate sumele achitate in plus rezultate din diferenta de curs valutar, sume la care se adauga dobanda legala.

Totodata, bancile sunt obligate la plata cheltuielilor de judecata efectuate de catre reclamanti, dupa cum a anuntat avocatul  Avram Codrut,  prin intermediul unui comunicat de presa.

Sentinta a fost pronuntata miercuri, intr-un  dosar  ce vizeaza “inghetarea cursului de schimb valutar CHF-LEU, pentru efectuarea platilor, la valoarea de la momentul semnarii contractului, respectiv, la valoarea 2,3090 lei/CHF”.

Hotararea confirma alte solutii similare pronuntate in data de 01 iulie 2015, in dosarul nr. 11552/3/2015, impotriva OTP si in data de 01 octombrie in dosarul nr. 11307/3/2015, impotriva Credit Europe.

In luna iulie, Tribunalul Bucuresti a obligat OTP sa incaseze ratele unui credit in franci elvetieni la cursul de 1,8894 lei/CHF, valabil la momentul semnarii contractului.

Astfel, banca a fost obligata sa restituie toate sumele incasate in plus, rezultate din diferenta de curs valutar, comisionul de acordare, dobanda legala aferenta acestor sume si cheltuielile de judecata.

Dacă acest articol v-a fost util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ