DISTRIBUIȚI
Ikea investește în 33.600 de hectre de pădure, în România

Subsidiara din România a Ikea, IRI (Ikea Resource Independence) Investment, cumpără 33.600 hectare de pădure în România.

România va deveni astfel  prima țară în care suedezii de la Ikea vor realiza legătura între resursa de lemn aflată în proprietate, producția prin intermediul relației directe cu furnizorii locali și până la produsele finite din magazine.

“Ikea Group a decis să investească în operațiuni forestiere. Această decizie ne facilitează accesul la materie primă lemnoasă administrată sustenabil și sprijină viziunea noastră de a pune la dispoziția consumatorilor produse de calitate la prețuri accesibile.
Investiția în păduri este și o modalitate de a ne diversifica activele. Suntem bucuroși să anunțăm extinderea investiției noastre în activități forestiere în România, o țară importantă pentru producția noastră de piese de mobilier. Prin această achiziție, România devine prima țară în care Ikea Group își va administra propriile operațiuni forestiere și ne-am propus să fim un exemplu de management sustenabil al pădurilor”, a declarat Frederik de Jong, chairman of the board, IRI Investments SRL, România.

La rândul său Krister Mattsson, board member IRI Investments Group, Regatul Țărilor de Jos, a adaugat că „strategia generală a Ikea Group are între obiective să asigure acces pe termen lung la resurse regenerabile care sunt importante pentru lanțul de producție Ikea, cum ar fi energia regenerabilă, lemnul și biomaterialele. Până acum, Ikea Group a investit peste 1,5 miliarde de euro în energie regenerabilă – energie eoliană și panouri solare. Această nouă investiție se încadrează în strategia Ikea Group de a investi în păduri administrate  sustenabil, aflate în piețe importante pentru dezvoltarea Ikea Group, în Europa și în afara ei. România este o piață de creștere sigură, cu potențial bun pentru dezvoltare. Analizăm și alte piețe pentru potențiale investiții”.

În ceea ce privește cifrele din România, Violeta Neniță, purchasing operations manager South East Europe Ikea Purchasing, a spus că în prezent, Ikea colaborează în România cu peste 20 de furnizori, care produc în principal canapele, fotolii, mese, scaune, articole pentru copii si produse de ceramică.

Astfel, mai mult de 14.000 de persoane lucrează pentru furnizorii Ikea din România, iar valoarea produselor achiziționate de Ikea Group din România a crescut la peste 400 de milioane de euro pe an.

În acest moment, divizia de retail a Ikea Group este reprezentată în România printr-un magazin, deschis în București în 2007, iar de curând a fost achiziționat terenul pentru cel de-al doilea.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ