DISTRIBUIȚI
trandafirii pentru dulceață, ideea de afaceri a unor tineri din județul Mureș

Doi tineri au renunţat la joburile lor din Statele Unite şi Spania pentru a se întoarce în România, unde au pornit o afacere cu trandafiri.

Pe lângă pasiunea pentru trandafiri, pe cei doi tineri îi leagă și o prietenie, încă din copilărie, potrivit digi24.ro.

Pe o suprafață de 3.000 de metri pătrați, Lucian Inţă şi Garbiel Marcu cresc trandafiri pentru dulceață, în județul Mureș. Alături de cultura de trandafiri, tinerii au înființat şi una de fructe de pădure. Întreaga investiție s-a ridicat la 13.000 de euro.

Specializați ca tehnicieni silvici, tinerii au plantat trandafirii anul trecut, iar acum au cules deja 100 de kilograme de petale.

Recolta o vând micilor procesatori din judeţ, care fabrică dulceaţă de trandafiri. Procesatorii plătesc pentru fiecare kilogram de petale un preț de 50 de lei.

Dar cum creșterea trandafirilor nu este o activitate ușoară, pentru a menține cultura la parametri optimi, tinerii muncesc între 14 și 16 ore pe zi.

“Palisatul asta din plastic, am câștigat o chestie financiară, pentru că am cumpărat kilometri de plastic din ăsta. În România se folosește pe sârmă și aia e destul de scumpă”, a explicat Gabriel Marcu.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ