DISTRIBUIȚI
Porumb zaharat de fiert, profit de 2.000 de euro la hectar

Zeci de familii din judetul Alba au mizat pe cultura de porumb zaharat de fiert, obtinand o suma de doua ori mai mare decat daca semanau soi clasic de porumb.

Agricultorii din comuna Mihalt au cultivat peste 30 de hectare cu porumb zaharat de fiert, care are boabele mari, este dulce si se prepara in 15 minute.

Daca in prezent un stiulete de porumb zaharat de fiert costa 1,5 lei, la iarna agricultorii il vor vinde gata fiert cu 4 lei.

„Il depozitam si il vindem iarna fiert la pretul de 4 lei, mai ridicat un pic”, au spus  fermierii, pentru stirileprotv.ro.

Printre cultivatorii de porumb zaharat de fiert se numara si Irina Breaz, care impreuna cu parintii sai, a cultivat trei hectare de porumb zaharat de fiert.

Irina Breaz sustine ca exista cerere foarte mare, iar piata merge din an in an mai bine.

In ceea ce priveste investitia, aceasta se ridica la 1.000 de euro pe hectar, iar profitul, potrivit Irinei Breaz, ajunge pana la 2.000 de euro.

In cazul acestui soi dulce, e nevoie doar de trei luni pana cand porumbul zaharat de fiert e gata de cules.

Agricultoarea Maria Tatahuia  a explicat ca porumbul zaharat de fiert este semanat la sfarsitul lunii martie, iar la inceputul lui iulie este deja pe piata.

Dacă v-a placut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ