DISTRIBUIȚI
Carnea de porc iberic se vinde cu 100 de euro pe kilogram

Un român în vârstă de 50 de ani, care a lucrat în Spania, a pus pe picioare o afacere cu porci iberici din care se fabrică jamonul iberic, denumit și Pata Negra, considerat o delicatesă.

Jamonul iberic se obține din porcul iberic negru, crescut în semi-sălbăticie și hrănit în cea mai mare parte cu ghinde, potrivit agrointel.ro.

Ulterior, un kilogram de carne de porc iberic negru se vinde cu aproximativ 100 de euro.

După ce a lucrat mai mulți ani în Spania, Florentin Ion s-a apucat să crească la Suceava, cea mai scumpă rasă de porci din lume.

“Acum 3 ani i-am adus chiar de la firma care face Jamon Iberico și i-am luat drept plată pentru că stăteau prost cu banii în momentul acela. Trebuia să îmi dea 9.000 de euro și am primit 3 femele și 2 vieri. I-am primit să îi sacrific și să îi vând ca să îmi scot banii. Eu nu i-am vândut, ci am vrut să îl aduc în țară să guste și românii din așa o bunătate. Este un vis de-al meu”, a declarat Florentin Ion, pentru agrointel.ro.

Porcii iberici din județul Suceava sunt ținuți liberi și sunt hrăniți în principal cu ghindă și furaje bio. Fiecare porc iberic poate mânca zece kilograme de ghinde pe zi, iar restul de hrană este completată cu diverse furaje bio.

Din carnea obținută, spaniolii produc de la jamon obișnuit, care se cumpără cu 50-60 de euro, la cele de lux care se vând și cu 35.000 de euro.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ