DISTRIBUIȚI
Plantație de goji în România sursa foto: plantatiegoji.ro

Cultivarea arbuștilor de goji se numără printre cele mai profitabile investiții în agricultură.

Cu un preț de vânzare cuprins între 10 și 15 euro pe kilogram, cantitatea de fructe goji dată de fiecare plantă, începând cu al doilea an, ajunge la aproximativ 2 kilograme.

În ceea ce privește costurile de înființare a unei plantații de goji, acestea se ridică la 10.000-15.000 euro pe hectar, dar cultivatorii susțin că investiția se recuperează în maximum trei ani.

Și asta pentru că, la export, se cere o cantitate anuală de ordinul zecilor de tone de goji.

Astfel, dacă aveţi un teren, chiar dacă nu este tocmai fertil, puteți să vă faceți planul de afaceri pentru realizarea unei plantații de goji.

Potrivit vânzătorilor de arbuști de goji, avantajul major al acestui gen de afacere este dat de cultura unui produs foarte sănătos, cu condiţii climatice favorabile de creştere la noi în ţară, la costuri destul de reduse.

Dacă plantația de goji este gestionată corect, o astfel de afacere se poate dovedi o investiţie de lungă durată, cu profituri peste aşteptări.

Cultura de goji este una cu atât mai profitabilă cu cât puțini sunt cei care cresc astfel de plante. Și asta din cauza lipsei de informare a antreprenorilor.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ