DISTRIBUIȚI
mobilier din dantelă

O femeie din Satu Mare realizează obiecte de mobilier din dantelă.

Pasionată de croșetat,  Silvia Junjan s-a reorientat după ce moda dantelelor puse pe televizor sau sub bibelouri a trecut în România.

Inspirată de designerul olandez Marcel Wanders, Silvia Junjan s-a gândit să facă mobilier din dantelă. Pentru asta și-a spus că ar trebui să rigidizeze dantela astfel încât acesta să poată fi modelată sub formă de piese de mobilier.

După multe încercări și dantelă sacrificate, a reușit să obțină formula care să întărească bumbacul, cu ajutorul unor rășini speciale, comandate din străinătate, după cum a povestit jurnalista Adela Pârvu, pe blogul ei.

 

 

Cu ajutorul acestora  a reușit să fixeze foarte bine dantelele, dar pentru modelare și bumbacul are rolul lui. El trebuie să fie de calitate și 100% natural. Ulterior,  Silvia Junjan a creat forme din carton, peste care a așezat dantela, pe care a rigidizat-o prin aplicarea rășinii.

Rezultatul final sunt diferite obiecte de mobilier precum scaune, fotolii, măsuțe, rame de oglinzi sau abajururi, toate din dantelă.

Silvia Junjan a spus însă că nu vrea să se oprească la cele câteva piese pe care le-a creat, ci își dorește să dezvolte un proiect pentru comunitatea din jurul ei.

Și asta pentru că în Satu Mare sunt multe femei trecute de 50 de ani cărora le place să croșeteze, așa că Silvia Junjan se gândește că pe viitor să le provoace pe aceste doamne să facă dantele care să devină mobilier.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ